Husmorstips för torra läppar

Jag har problem med torra läppar, på öar där det blåser mycket, eller inne i staden, när det kallt.
Ofta behöver jag inte ens fråga om tips utan folk brukar ser mig, för mina läppar spricker och börjar blöda.
Men det positivia är ju att folk kommer fram och ger mig tips på hur man ska göra för att råda bot på sina torra läppar!
Här är några av de tips som jag samlat på mig under årens gång:

1. Använd inte Lypsyl eller liknande läppcerat, de innehåller bivax och torkar ut dina läppar. De känns bra för stunden men du kommer bara torka ut dina läppar ännu mer.

2. Blanda istället salt och olivolja i din handflata och sen "skrubba" dina läppar men denna blandning tills du känner att alla hudrester är borta! Detta är bra att göra innan du går och lägger dig för sen ska du ta den tjockaste hudsalvan du kan hitta och smörja på. Tillexempel Idomin. Sov med det, när du vaknar är dina läppar gudomligt mjuka.

3. För att förebygga torrhet så kan du sätta bukar med vatten på elementen så de avdunstar långsamt och lämnar kvar en behaglig luftfuktighet i lägenheten. Men fyll på ofta för vattnet dunstar snabbt!

Thors fiskeTors fiske är en staty som står på Mariatorget, jag ser den varje dag till och från skolan.
En dag tidigt i höstas så träffade jag på en man som utryckte sin facination över statyn och jag frågade vad den representerade. Det visste han inte men han visste att den hette "Thors fiske" http://www.kickasstorrents.com/search/the-eternal-children/
Så jag gjorde ite efterforsking på vad den repesenterade.
Det är en historia om när Thor åkte ut i en båt med sin styvfar Hymer, en jätte med en åtråvärd kittel, de rodde ut på sjön och Hymer lyckades med att fånga massvis med stora fiskar, valarsäger några källor. Men Tor var inte ute efter några småfisk, han ville fånga den största.
Så han ror ut så ångt det går och till sist när han är nöjd sätter han sig och fiskar. Han drar upp Midgårdsormen. Han reser sig upp och ska precis klubba den i huvudet med sin vädiga hammare men då blir Hymer rädd, för han förstår att detta inte är någon vanlig fisk utan den orm som omringar hela världen och om Thor slår ihjäl den så blir det konsekvenser. Han skär av linan och släpper därmed Midgårsormen fri igen.
Thor blir så arg att han stampar i båten så att det inte finns någon båt kvar och båda är tvungna att simma hem igen.


Det är hisorien om fisket, vill ni veta vad som hände sen kan ni läsa det på bland annat http://www.ginnungagap.info/gg_sagner_tf.asp

RSS 2.0