Bra godis 2

Jag kunde inte sova i natt så jag passade på att göra godis på sakerna vi hade hemma. Resultatet:

Smaken påminner inte så förvånande nog om de där små sesamkakorna man kan köpa i matvaruafärena för en femma men det är ju så enkelt att göra själv!


Honung och Sesam godis


Koka ihop 2 dl socker och 2 dl ljus sirap, tillsätt även honung till denna blanding för en extra krydda och koka ihop den så att den bir helt hård när man häller den i kallt vatten. Häll sedan i sesamfrön och blanda till en sorts sesamsmet häll sen bara ut det på lite bakplåtspapper och låt stelna. Bryt i bitar och voila!

Tips! Man kan blanda i andra goda saker som solrosfrön, linfrön eller kokos. Lite vaniljsocker är oxå gott att ha i :)


Om fanart.... på tal om Buffy


Är man arbetslös, syssloslös och aningslös så fins det bara en vettig sak att ta sig till, se om alla Buffy the vampire slayer! Detbörjade med att vi på en filmkväll slängde på "Once more with feeling..." Petter säger att han vill se mer och jag ställer upp som buffy guru! Vilket uppenbarligen fungerat bra eftersom han numera är helt såld (mowahahah, jag sprider buffy)


Och jag är en stor sucker för fanart, speciellt lökig fanart som nästan är lite för mycket. Jag m enar, A ngel och Spike som är sprillans nakna håller om en buffy i sjuksöterska dräkt invirade i en röd kedja! Varje gång jag ser den kan jag inte sluta skratta! Det är totalt awsome, jag menar, vem kom på det och satte sig se n ner och ritade det? Jag bryr mig egentligen inte, jag vill bara veta var jag kan få mer.


Något annat jag är total sucker för är gay montage av mina idoler. Hälst dem riktigt vackra, där man ser de förbjuda känslorna nästan darra ^^ genialiskt att lyckas med något sådant. Detta fenomenet finns inte bara i Buffy, jag tror det är vanligare för Harry Potter (varför vet jag absolut inte). Om ni själva vill se om det finns något liknande om skåderspelare ni vill ska hoocka upp i fanartens värld är det bara att skriva "slash" efter ni sökt på namnen, lycka till!


Bra godis

Kanderad ingefära med muscovadosocker

Ingefära 500 gram

Vatten 1 dl

Socker 5 dl

muscovadosocker 1 dl

 

 

Skala och strimla ingefäran. Koka sen ingefäran i vatten i 60 minuter, slå sedan av vattnet och häll på ca en dl vatten och lika mycket socker som ingefära och skapa på detta sättet ett sockerlag. Sjud det sedan tills det blir genomskinligt av sockret sen rör om i fem minuter medan det drar i det varma sockerlaget.

Doppa sedan den strimlande ingefäran i muscovado socker och låt stelna innan du placerar ingefäran i lufttäta burkar.

Min vän Erik vill tillägga att man även bör ha en skvätt vodka i för att förhöja smaken :)

 

 


 

 

Mumma! Idag kände jag mig pysslig så jag åkte hem till min vän olle och experimenterade lite med ingefära (jag älskar ingefära) helt underbart godis som hjälper mot bland annat illamående ^^

Original receptet är med vanligt socker till gratinering men det här tyckte jag var mycket godare och finare, de fick en lite brun aktig mustig smak istället för med vitt socker. Sockerlaget som vi använde sparade vi och la in en massa päron och äpplen som fick en svag smak av ingefära och blev underbart goda....

 


RSS 2.0