Topp tre historiska kvinnliga förebilder

Som historieböckerna inte nämner som ni måste kolla upp


1. Drottning Kistina
1600-tal
Motivering: Svergie har tidigare i historien haft en cool självständig kvinna. Med den bakgrunden är att inte svårt att förstå att hon inte var väligt populär i Sverige. Hon hyste även en stor kärlek till konst och kultur. Kanske den coolaste regenten Svarige har haft. Just ja, hon abdikerade även och rymde från Sverige <3 när jag var liten ville jag vara den här prinsessan.


2. Ada Lovlace
1800-tal
Dotter till den kända poeten Lord Byron var en stor matematiker, det var hon som utvecklade det första programeringsspråket. På 1800-talet. Hon var otoligt intelligent och det är konstigt att hon inte är mer känd. Kolla upp den här bruden.


3. Nellie Bly
1800-1900 tal
Den här tjejen var den första som åkte jorden runt för att slå den fiktiva karaktärens rekord i Jules Vernes roman Jorden runt på 80 dagar. Efter det jobbade hon som undersökande repoterer och wallraffade in sig på blandannat ett mentalsjukhus. Detta i en tid då kvinnor inte fick gå ensamma på gatorna.

Lovecraft festival

Åh, denna vecka är det festival på kulturhuset. Bra intsiativ av dem! För alla nördiga Stockholmare så får ni inte missa quizet i Honstull på fredag!Min lilla ponny

Usch, jag kn inte tvätta ur min lilla ponny låten ur mina öron. Inte äller tvåtta bort små ponnys när jag stänger mina ögon... och jag kan inte sluta titta.


Speldosa

Jag köpte en speldosa på en lokal bokhandel häromdagen, men den var så fruktansvärt ful i sin pappkartong med rosa blommor på. Så jag i min desperation tog det som var närmast tillhands, en nagelackflaska och ett gammalt isärplockat halsband.

Den spelar tema musiken från Svan Sjön av Tchaikovsky


The guild


Åh! Den som inspererade mig till att skriva föra inlägget var den underbara Felicia Day och hennes serie The Guild. När hon tog sig ur sitt wow breoende så bestämde hon sig för att göra något produktivt av det, där av skapade hon "The Guild". Jag älskar den här tjejen, och efter att ha sätt igenom hela serien, älskar jag henne mer.
Följer hennes videoblogg med och har gjort det ett bra tag, och hon har flaggat om hennes hemliga nya projekt i många månader nusom jag ät extremt nyfiken på.

Skönt att det finns nördtjejer som henne i världen. Ger hopp till oss andra nördtjejer ^^Ny mark, nya intressen

 


Oj, jag såg precis att jag inte uppdaterat min blogg sen jag byggde mig en dator och installerade Skyrim.
Men jag har flyttat! Till Södertälje. Jag har tallar utanför mitt fönster, med hackspettar i dem ^^
Jag har även börjat med brickbandsvävning. Kommer nog posta några band här lite senare. Jag skulle göra så mycket mer om jag bara hade fler garner men min ekonomi som den ser ut just nu tillåter det tyvärr inte. Men jag har en liten överänskommelse med mina vänner, ger dem mig garn väver jag band åt dem. Bra med hobbys som är användbara för folk :)
Nej, nu ska jag faktiskt fortsätta spela. Jag har ett stort svart hål som vill att jag ska samla blod av olika alver i mitt spel. Man ska alltid lita på stora svarta hål som säger att de kan ge er allt ni vill ha, avtal med dessa brukar väl aldrig gå fel?


RSS 2.0