Längtan efter den svarta maten

Jag älskar husmanskost, husmanskost från flera länder, särskilt de runt England, de runt Sverige och mot de baltiska länderna. Surkål är min våta dröm. Det är dock svårt för mig som vegan att äta mina favoriter, inälvsmat som serveras på de oaptiligaste sätt man kan tänka sig. Tänk Shepherds pie (finns) och bara för några dagar sedan åt jag vegetarisk haggis. Yum. Kåldolmar är lätt att göra och till och med Kroppkakor har jag lyckats göra med hjälp av mormor även om hon var väldigt misstänksam. Igår blev det vegansk Moussaka. Det var mumsigt värre. Hittade precis ett recept på vegansk pölsa.

Men det finns en sak som jag saknar mest av allt. Det är blodkorv. Redig skånsk blodkorv Hur jag än letar så hittar jag inte denna underbara rätt så nu är det väl själv experimenterande som gäller. Problemet är att jag har glömt hur det smakar, om jag skulle känna smaken av det igen så skulle jag säkerligen komma ihåg. Jag får hitta någon som delar min kärlek för blodkorv som kan hjälpa mig att experimentera. Jag har hört att blodpuddigen här uppe inte smakar lika mycket som korven...
To be continued


Recept till alla maträtter jag nämnt i det här inlägget:

Shepherds pie
Kåldolmar
Kroppkakor
Moussaka
Pölsa







Wäggblommor

Jag gav upp origami planerna, jag ta får ta tag i dem lite senare, kanske när jag har bättre papper. Ja. Det är pappret det är fel på... hrm.
Jag lärde mig helt enkelt att göra andra blommer! Här tillexempel: http://kristieshelton.com/?p=469 man hittar snabbt ett sätt att göra det som passar en själv och kvaliteten på papper som man använder.

Så jag fäste dem på min vägg så nu har jag rosenbuskar gjord av text i ena sidan av mitt rum. Mys! dags för nya projekt!

 

Tungt regn


I kvällarna två har jag spenderat tid i vardagsrummet framför tv och tittat på min lägenhetskamrat när hon spelar spelet Heavy Rain. Detta spel är en så kallad interaktiv historia vilket gör det vänligt bekvämt för mig som sidopassagerare.
Denna interaktiva thriller kretsar kring 4 huvudpersoner som alla letar efter Origamimördaren som mördar små pojkar genom att låta dem drunkna av regnvatten några mörka höstdagar om året.
Jag avskyr dock spelsättet, jag hade nog aldrig orkat spela det själv, de använder sig av tekniken "quick time events" som jag har vänligt svårt för, det innebär att man ska trycka på nappar i rätt ordning tillräckligt snabbt. Eller att man ska gå igenom en folksamling snabbt nog för att hinna i tid. Det värsta som händer är att du misslyckas och då kan du även dödens dö, ja dina karaktärer kan dö, men du kan spela vidare ändå. Du har ju fyra stycken. Men du förlorar dock karatärens storyline.
Nej det finns tusen saker att säga om det här spelet och det mesta har nog redan sagts. Så här är Wikipedia sidan.

 



Bokhyllla

Så jag byggde en hylla i mitt rum av mitt uppslagsvärk
Fin tycker jag

Ge mig ett leende eller inte...

Jag har hela mitt liv haft en dragning till clowner. Inte dem man ser på cirkusar idag, nej de gillade jag inte alls. Men... det är ändå något tilldragande med en maskerad person med överdrivet kroppsspråk och smink. Jag samlade på dem när jag växte upp och mitt rum var helt översvämmat med clowner, stora och små, på väggarna hände olika planscher av clowner på samma sätt som ungdomar i den åldern satt upp bilder på stjärnor som Spice Girls eller de snyggaste killarna i Backstreets boys.
Favoriten var Pierrot.
Denna för alltid sorgsna clown med brustet hjärta med svart smink nästan rinnande från sina ögon. Helt klädd i vitt och svart. Men alltid lika missförstodd och naiv, som svår flicka i 13 års åldern hade jag inte en chans ;)

Ett skönlitterärt verk som min vän Smilla rekommenderade åt mig. Cirkus Pilo. Underbar bok om du som jag älskar clowner, lite åt fantasy hållet men ändå inte. Mörk så in i. Inte lång häller men vacker på så många sätt. Jag ska faktiskt inte berätta så mycket om den. Det förstör magin. Boken är skriven av Will Elliott

 

Hedersomnämnande: Harley Quinn i Batman. För hennes underbara galenskap.
ursprung till bild här

 


Stugan i skogen

Jag råkade se den här, den ibland massa andra filmer och jag tog en helt enkelt ur högen. Jag älskar att hitta en film från högen av den vanliga dyngan.
Den första ledtråden var karatärerna. Jag kände igen dem, brutalt mycket. Varifrån? Jo jag är då ett stort fan av Joss Whedon. Från Buffy och vampyrerna, Firefly till Dr Horrible's Sing-Along Blog. Den sist nämna finns att se på youtube och det är väl värt din tid. Så efter några minuter börjar jag undra varför jag känner igen det mästa.
Det var en bra film, jag vet att han är hyperktuell med en marvelfilm Avengers just nu så jag tycker bara att vi inte ska glömma hans kärleks/hat brev till skäckfilm slasher genren...



I håret på mig

Jag har precis upptäckt att servett ringar funkar väldigt bra till hårdekorationer, det finns ju så många olika snygga! De är ju väldigt billiga med ;) Så nu ska jag leta mig i igenom shabby chic affärena i Stockholm efter fler snygga servettringar som kan fungera som hårdekorationer...


Rosor av bostäver

Mitt bokprojekt tar sig till nya höjder. Jag försöker göra origami roser av bokpapperna. Det finns en helt makalös ros som jag verkligen vill göra. Den ser ut ungefär såhär:



Vacker, eller hur? Rosen är kallas för en Kawasaki Rose döpt efter skaparen som verkar vara någon typ av papper vika geni.
Så... det går inte så bra, jag är inte en papper vikar geni. Såhär går det för mig:



Men mitt projekt som jag har för de här roserna är väldigt fint och tack och lov är jag tillsammans med en litet mini geni. Om någon kan så kan han. Så jag ska försöka sälja idén om romantiska pappersroser till mig så mycket jag kan. Jag ju fyller ju snart år. Hoppas inte han läser det här.

Men om ni vill bli lika frustrerade som jag blir finns det massor av videos på youtube som tar er igenom alla stegen. Sök bara på Kawasaki Rose...


Fördömd metall


Ibland har man ett band som följer med en genom allt man går igenom Madder Mortem är ett av dem banden. I snart tio år gar musiken funnits i mina hörlurar så fort jag reser, är glad eller är lite ledsen.
Detta är min musikaliska snuttefilt. Drömmen vore ju om de blev stora så man faktiskt fick en chans att se dem live någongång.

Första låten som jag hörde med dem <3

Läs eller bränn eller...?

De ville skapa ett bokbål av de böcker som Petter skaffat hem eller stänga dem, han hade själv hittat dem i en spotunna. Så nu måste jag komma på saker att göra med gamla böcker.
Så ska jag göra...

Ett konstverk?
Sue Blackwell gör ju helt underbara föremål av gamla böcker se mer av henne på:
http://www.sublackwell.co.uk



Eller kaffekoppar?
Som de här små vacka kopparna som ecilia Levy gör. Uppenbarligen svåra att få till men ack så vackra:
http://www.cecilialevy.com/



Eller varför inte en klocka?
Som den här vackra saker som en Åsa Boström har knåpat ihop. Fler exempel på hennes pysslighet hittar ni här:
http://asa-bostrom.blogspot.se/



Åh eller de här fina små väskorna!
Jag ska nog göra dem snart! Jag vill verkligen ha en liten bokväska
Du kan hitta en beskrivning här:
http://www.wikihow.com/Make-a-Book-Purse


Eller varför inte det gamla klassikern hemligboklåda?
Man kan hita mer insperation på dessa här:
http://www.secretstoragebooks.com




Men något bokbrännande ska det inte bli av inte.

Drömvärdar i Maximovs hjärna.

En dag satte min vän mig framför youtube och och sa "titta på det här, den du kommer älska den."
Det gorde jag och jag gör det fortfarande, jag kan se dem om och om igen. Jag älskar dem verkligen.



Ivan Maximov heter han för den som undrar.

RSS 2.0