Pottermore

 
 
Jag upptäkte en liten fin sak igår, något bortglömt och nu åter funnet. Pottermore. Jag tror att det var bra att jag hittade sidan såhär några år efter den kommit ut för det verkar ha varit lite torftigt innan, nu känns sidan smäckfull med historier, berättelser och samlarobjekt. Man klickar sig igenom hennes böcker om Harry Potter genom att titta på olika ögonblicks tekningar från böckerna, supermysigt om man känner att man saknar Hogwarts men inte känner att man behöver läsa alla sju böcker igen. 
Men det absolut roligaste var ju att bli tilldelad sin trollstav - Järnek med en enhörnings kärna - och sist men inte minst, bli tilldelad ett av de fyra husen. Jag har ju gjort en ziljion tester på internet för att se vilket hus jag tillhör, men här fick man verkligen känslan av att J.K. Rowling själv satte sorterings hatten på ens huvud. Jag blev en Slytherin och jag är verkligen inte alls missnöjd med det, börjar faktiskt redan känna mig lite patriotisk.
 
 

Det finns även ett tävlings element på sidan där man kan duellera och göra trolldrycker för att få elevhemspoäng men jag har svårt att se hur det ska vara kul, jag tycker det är mysigare att titta på de vackra bilderna från böckerna och samla chokladgrodkort.
Jag fick även min pojkvän till att registrera sig så jag ser fram emot att sitta ner myst under en filt med honom under jullovet (som vi båda ska spendera hos min familj i Skåne) samtidigt som vi klickar oss fram genom böckerna, drickandes ryckande hett kryddat te.

 
 
Och är det inte helt fantastiskt att det är helt gratis? Man blir nästan lite tårögd för att hon gör detta för sina fans utan att be dem om något tillbaka. Fantastiskt.

Nattstaden

 

Jag tittar på den nya serien Gotham här i natten, serien utspelar sig när Batman var blott en parvel, serien inleds med att Bruse Wayns föräldrar dör och James Gordon, som bara här är en helt färsk idealistisk Kriminalpolis, börjar utreda fallet. Vi vet ju alla hur det slutar.
Jag trodde faktiskt att serien skulle stå längre vid sidan om Batman sagan men det finns många framstående hjältar och skurkar som syns till, till exempel lilla mafia hjälpredan "The Pingvin".
Men fokusen ligger på staden, Gotham och den väldiga korruptionen som måste bekämpas på alla plan, på gatorna, i politiken och i självaste polishuset. Men det känns ändå lite konstigt att se en superhjälte serie som saknar en superhjälte, men det funkar och det är fängslande och riktigt bra.

 

Blicka över muren

 
 
Så jag hittade den här söta lilla serien idag och än en gång finner jag mig själv sittandes och undrandes över hur läskiga och vackra barnprogram ibland kan vara. Allt medans jag nattar mig till söms med den här lilla pärlan till tecknad serie som jag hittade här i cyberrymden. 
I alla fall, serien följer två bröder som försöker hitta hem och får hjälp av en liten blå fågel kallad Beatrice, serien har än så länge inte överraskats mer än i sin påhittiga dialog och mysiga stämning.
Så det är det här jag kommer avrunda natten med samt en god kopp te. Allt det när man trodde man visste vart man hade CartoonNetwork så hittar de på det här. 
 
 

Ull

 
 
Läser nu Ull av Hugh Howey, en dystopisk historia som utspelar sig i en enorm silo under mark där människor har levt i hundratals år, längst upp finns det skärmar som visar den ogästvänliga utsidan. En förgiftad värld som människor inte kan vistas i längre. Rättssystemet har för att hålla de där kamerorna rena genom att skicka upp rengörare för att pusta bort smuts på sensorerna. Man skickar helt enkelt ut en som begått något brott till dessa rengöringar.
 

Det är en renodlad spänningsroman och ibland känner jag nästan att det blir lite skrattretande, vissa karaktärer är ibland lite för stora klichéer av sig själv, Bernad som vill bli borgmästare i silon är nästan rolig i sin roll som den onde maktgalna It-chefen och dialogerna ibland är lite väl styltade. Trots det kan jag inte sluta vända sida för jag vill så gärna läsa vidare, förstå hur systemet fungerar och jag vill veta vad som finns över kullarna.

 

Författaren har redan sålt filmrättigheterna, så jag ser med godans lust se fram emot denna film!

Men det är ju verkligen inte slut för mig än, har ju två böcker kvar i serien som jag har många lufyllda lastimmar framför mig fortfarande!


RSS 2.0