Titaner

 
 
Attack on Titan är en sällsam liten anime som jag fått rekommenderat till mig av min vän Smilla som via sina små skyddslingar får reda på vad som är nytt och modernt. Serien har för närvarande bara har en säsong på nacken, men ska snart få en uppföljning har jag hört.
Historien utspelar sig i en värld där människorna är undanskuffade till ett litet område som omringas av tre stora murar för att hålla jättarna ute, som inte har attackerat på 100 år.
Jättarna är stora humanoida nakna och fruktansvärda de äter människor, inte för föda utanför att de verkar finna nöje i det. Jag måste bara säga att dessa jättar är väldiga och har slappa intelligenslösa ansikten och går sådär långsamt som ondigarna i de bästa skräckfilmerna. Sjukt obehagliga.
Hjältarna är sådär mindre roliga, de svingar sig på ett spindelmans liknande sätt via vajrar genom hustaken och ibland känns det lite orealistiskt ibland och lite häftigt ibland. Huvudhjälten är som vanligt bajsnödig överdramatisk och lite tråkig. Kommer man över det så sitter man spänt och vill veta mer om dessa mystiska jättar, var kommer dem från, vad är dem och varför?
 
Vad du inte vill se när du vaknar på morgonen
 
 

Granna barr

 
Jag har i vår (tidig sommar) samlat på mig massa granbarrs skott, ni vet dem där gröna som och försökt göra marmelad på dem, ni vet med massa socker, pektin, lite citron och ett äpple inga konstigheter och jag följde ett generiskt recept på marmelad i en kokbok.
Gott blev det men jag skulle inte säga att det blev så mycket marmelad av det, snarare granbarrs gelé, det kommer jag sannerligen använda till höstens grytor och mitt viltsmakande soja kött.

Amerikansk skräck

Introt gör mig mörkrädd
 
Den här lilla serien: American Horror Story är en liten guldklimp för alla skräckintresserade där ute. Hitintills har det dykt upp tre säsoner med olika teman, alla säsonger är även fristående.

Första säsongen
Var det faktiskt jätte länge sedan jag såg så jag kommer inte ihåg mer än att den handlar om ett hus men den var nog bra, haha, så atte

Andra säsongen
Denna utspelar sig på ett mentalsjukhus och på det här mentalsjukhuset händer precis -allt- förutom att det är ett läskigt mentalsjukhus så finns det seriemördare, sadistiska nunnor, fruktansvärda nazistläkare, grymma behandlingar, demoner, psykotiska mördare, dödsäglar och inte minst monster i skogen. Allt detta utan en röd tråd blir minst sagt rörigt och det drar ner betyget mycket för den här serien, det med frekventa cliffhangers som ofta bara rinner ut i sanden. Jag glömde nämna rymdvarelserna.

Tredje säsongen
Tredje säsongen utspelar sig på någon slags häxakademi. Till skillnad från mentalsjukhuset har den en välskriven sammanhållen story och den är riktigt bra må jag säga. Till råga på det kretsar hela historien kring riviga häxor med olika specialförmågor.
 
Trots att jag inte kommer ihåg första säsongen och att jag tycker att andra säsongen är lite virrig så tycker jag verkligen att tiden man lägger ner är god spenderad tid.

Salva

Jag måste bara skriva en ode till försvarets hudsalva, jag har under hela våren haft mer eller mindre munsår som tillslut resulterade i ett infekterat munsår som spred sig till mina visdomständer. Då och bara när det är som värst så går jag till läkaren.
Min läkare tog en snabb titt på mig och gav mig utan mer diskussion penicillin och rekommendationen att jag skulle använda försvarets hudsalva sen vips! Inga mer munsår. Tack försvarets hudsalva.

Läderlappen

Jag har snöat in mig på tecknade serier, har den bästa sidan för det med hur många serier, anime, tecknade filmer som helst. watchcartoononline.com. Men serien jag har fördjupat mig i är Batman Beyond som utspelar sig i det framtida Gothamn, där Bruce Wayne har kastat in handduken och låtit en yngre mer fit person ta över. Kanske inte den mest genialiska serien men trevlig att vila ögonen på ibland.
Men det fick mig att tänka på Batman, som jag egentligen tycker är en ganska torr karaktär till skillnad från tillexempel Spindelmannen som är en lekfull och skämtsam karaktär. Jag kommer nog dra fler liknelser till Spindelmannen då det är dessa två hjältar jag fördjupade mig mest i under uppväxten.
Men Batman har en sak som talar för sig och det är skurkarna, Heath Ledgers tolkning av Jokern i The Dark Knight av Christopher Nolan är skrämmande bra men det finns en skurk i Batman som jag tycker är helt eminent och det är pingvinen, denna missförstådda fula lilla pingvinliknande man som gjordes levande i Tim Burtons version av Batman (de nya filmerna får komma och vara nyskapande hur dem vill men de har inget att komma med om man jämför Tim Burtons karaktärsskapande)
Nej, även om spindelmannens karaktärer har ett visst mänskligt djup om man jämför med Batmans lite mer platta skurkar (mina egna åsikter) så kan jag inte annat än älska Tim Burtons Pingvinen.
 
Ryser lite
 

Älgarna växer som ogräs i juli

 
Älggräs
 
 
Jag har några vänner som brygger öl och behövde idéer på vad för smaksättningar man kan ha, jag föreslog fläder då det var flädersäsong och parkerna doftade gott av fläderblommor vid tiden. Sen rekommenderade jag även något så otippat som älggräs, jag tänkte kan man göra saft på det kan man även göra öl å det! Iallfall så blommar älggräset nu och jag hoppas de hittar lite älggräs då jag med spänning gärna hade smakat det.

Sen ska vi inte förglömma mitt misslyckade älggräs projekt, plockade ett tjog förra året som jag tänkte göra saft på. Men förmågan var inte stor och nu har allt i min frys smakat älggräs i ett år. Mitt älggräs ligger fortfarande kvar.

RSS 2.0