FlyJag flydde. Nu är jag tillbaka efter att jag fått lite balsam till min själ. Jag flydde till min gamla skola där intriger och internat ångest fortfrande råder. Ibland är det bra att få perspektiv på sina problam. Men det är nog månader kvar tills jag är helt hel.
Bilden är förresten tagen med histamatic till iphone. Jag funderar på att skaffa min en sådan bara för att få tillgång till den, nu nöjer jag mig med att tvinga alla mina vänner att köpa den.

Fresh up

Jag börjar känna mig som en människa efter alldeles för mycket cigaretter och mina försök att fylla upp tomrummet efter Stockholm. När tomhetskänslan blev för stor var man tvungen att fly från stor staden till, ja, i brist på fantasi tog jag fridhem. Men det var en bra dag, det var en fotoutställning i mörkret och slutet av ännu en era.
Jag tycker väldigt mycket om slut. Döden och eld. Förändingen. För slut är aldrig slut. Bara en omvandling, ibland till det sämre men en föränding lika så.

Laura Veirs – Rialto

I could still go there
But my mind would be too loud
Sun on water
Bright colors drowning me out…

Tomrummet fylldes upp.

Min Vår Vår Vår

är lite suddig men väldigt varm


Tickle my funny bone

Så jag frågade pojken min
"Vad är din humor?"
Han svarade
"Det får du nog upptäcka om du inte gjort det."

Snap.

Jag kan inte komma ihåg när han fått mig att skratta. Någonsin. Jag kanske bara är lite pressad just nu och har lite hjärnsläpp och han verkar ta det personligt.
Så jag googlar lite på humor och annat roligt.
Inser att det faktiskt finns ett så kallat "funny bone" och att det är en nerv och att jag vill bli kittlad.

GlitterEn vän berättade en gång för mig att hennes arbetskambrat aldrig såg vad som hände runt omkring henne för att hon alltid tittade ner i marken när hon var ute och promenerade. Varför tittar du ner i marken och inte upp på allt det vackra runt omkring dig undrade min vän då. Hennes arbetskambrat svarar då att hon tittar ner i marken för att det kanske finns hundbajs som hon kan råka trampa på.
Jag tittar även jag ner i marken när jag går. Men inte för att jag är rädd för att kliva i bajs utan för att jag letar efter skatter som folk tappat, små mynt, bortglömda leksaker, glittrande saker och blänkande saker.
Det finns alltid olika sätt att se på saker. Bajs eller glitter.

Så min klänning som är fylld av paljetter och pärlor. Min klänning fastnar ofta i mina strumpbyxor eftersom de är fyllda av hål. Det gör att jag tappar pärlor och paljetter vart jag än går.
Det finns oika sätt att se på detta.

1. Jag kan välja att vara ledsen för attmin klänning går itu.
2. Jag kan vara ledsen för att min klänning går itu och att jag skräpar ner.
3. Jag kan känna att jag sprider glitter vart jag än går.

Eftersom jag inte ser bajs så ska jag nog väja alternativ 3.

Mina ballonger

När jag åkte tillbaka till Stockholm i somras tänkte jag på det hjärtslitande samtalet med A som jag hade sommaren efter vi gjort slut. Jag grät och sa att jag behövde prata om saker för dem kändes som ballonger inombords och om jag inte pratade om dem så skulle de bli större och större och till sist sprängas inom mig (poff) Han sa då att han inte hade något att göra med det och att det var bara mina ballonger.
Mina ballonger.
Så jag tänker på detta samtal och åker tunnelbana hem till min vän Erik. Från fönstret ser jag hela himlen fylld av luft ballonger. Skrattar lite. Ballonger.
Sen kommer jag hem till Erik, och på hans kylskåp hänger det ett citat av Nalle puh:

"Ingen kan vara nere med en ballong!"


Satt och lyssnade på låten Regina Spektor – One More Time With Feeling
kom att tänka på allt det igen.

Drömmer mig bort

Jag läser mycket börcker just nu. I början var det dåliga deckare om kärleksrelationer som gick fruktansvärt fel. Korta och underhållande. Men nu har jag börjat med fantsy böcker igen om drakar. Drakar *suckar längtansfullt*
Ta mig till Kina och ge mig en drake så är jag din för evigt.


Förresten heter böckerna "Temeraire".
De är fina. Peter Jackson ska förresten göra en fick och har köpt upp rättigheterna för de tre första böckerna. Fast känslan i böckerna är så underbar. Det blir svårt att slå Jackson! Fast å andra sidan... han lyckades med att se ut sådär:

Så han är magisk och gör allt möjligt. Det är läskigt hur annorlunda han ser ut förresten. Men snygg. Bravo Jackson! Jag tror på dig!

Tänk om kärlek är en grön cykel


Trippy little Popsicle cod,
Did I get it quite right?
Broken got broke,
Was it good to smoke?
I am not sure,
Was it good to sing?
Was it right to love?
Was it wrong this turning that I took?
Does the song sound right?
Do I look alright?
I spent all night getting it right.
So you would love me more,
So you would love me more.
-  Queen Adreena, SleepwalkingSå jag googlade "Vad är kärlek" och fick inga vettiga svar. Förutom:
"Vi inser plötsligt att drömprinsen inte kommer på en vit springare utan på en grön cykel."
Jag tänkte ta detta som ett tecken. Kanske göra det till min livsfilosofi eller något annat onödigt.

RSS 2.0