Kunst futu

Åh, var på en uttömmande uställning idag, vet inte om jag ska vara insperarad eller utslagen.Shara Moon heter fotografen.

Orkar inte skriva en sammanfattning av utställingen,   men ibland behövs det inte säga så mycket, gå och se den, eller se hennes bilder någon annan gång, dem är tidlösa

Förväl Carl-Einar HäcknerÄnda sedan Björnes magasin har jag tyckt att Carl-Einar var drömkillen. En trollkarl, lite udda, lite spretig, lite stilig. Halvlångt, halvblont hår och skojfrisk. Jag vet att jag funderade på hur livet skulle vara när jag blev stor och vi hade blivit tillsammans.


Varje gång jag kände mig lite nere så där på morgonkvisten när livet känns lite grått och teet är lite kallt skulle han bara dra upp något ut sin något skeva gamla topphatt. Ett par färgglada blommor kanske? Då skulle jag le.
Om vi någonsin bråkade skulle han i vredesmod trolla bort sig själv och jag skulle säga "förlåt! kom tillbaka! jag vill inte att du ska försvinna! inte egentligen!"
Han har en skön Göteborgs dialekt.  Jag faller direkt.

Men nu bor han i Berlin. Med den här tjejen:
http://www.youtube.com/watch?v=zXaYqZAXg0Y&feature=related

... hur ska jag kunna tävla med det?

jag säger bara det här
http://www.youtube.com/watch?v=nnEDSBriVXk

Så det här är mitt förväl. Till dig Carl-Einar Häckner, jag vill ändå inte ha dig länge.
Inte ett dugg. Jag känner att vi vuxit i från varandra.


whatever floats my boat

Min nya last heter Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura. Det är en underbar last att bara försvinna in i en värld. Det här kanske är lite mycket att säga. Men jag tror att det här spelet kan vara det bästa RPG spelet i sin genre. Det kanske jag får äta upp senare.

Men hitintills har spelföretaget Troika Games* inte gjort mig besviken. Så är inte fallet häller. Är man ett fan av Fallout 2 (som faktiskt var det bästa jag ångrar mig) så kommer man att tycka om det här spelet, har ni även en förkärlek till steampunk lär ni rysa till av välbehag flera gånger under spelets gång. Det är så finurligt att man spelar i en fantasyvärld under 1850 talet, då industrialismen var i sin startpunkt. Man vaknar upp i den här världen efter en zeppelinare kraschat på marken och en galen man berättar för dig att du är den utvalda.

 

Det bästa, sämsta, med spelet är att valen man gör är bestående, man spelar olika spel beroende på vad man gör för val, dialogerna man har med folk och om man väljer att fokusera på magi eller teknologi. Jag längtar efter min nästa karaktär.

 


Klicka på bilden för att ladda ner spelets soundtrack*Faktaruta Troika Games: Spelföretaget som är kända för att släppa buggade spel. Knappt spelbara. Förutom detta släppte de även helt underbara spel Till exempel Arcanum som kombinerar den osannolika kombinationen magi och 1800 tals teknologi. Eller Tempel of Elemental Avil som var den ditintills mest nära orginalregelsystemet för D&D. Sen kom Vampire the masquerade, som helt enkelt var super fint. Men alla dessa spel var oehört buggade, det var en av de orsakerna som fick dem att till sist karsta in handuken, vila i frid Troika Games.

Där

Ignorera det jag sa för några timmar sen. Jag drömmer igen.
Jag saknar min pojke som har varit borta i två dagar. Två dagar och jag är redan ett nerv-vrak som inte har ätit något riktigt eller sovit sen han försvann.

"Vad är det som ligger på botten och skakar?"

Att säga mitt mantra "jag klarar mig fint själv" börjar låta lika ihåligt som min mage.

Drömmer om spelet "Braid". Vännen Olle viskade om dess existens innan han somnade i natt.
Nu vill jag att pojken ska vara här, jag vill att det ska vara natt och sen vill jag dricka te och spela det här spelet, lösa gåtorna och uppleva. Filosofera om tid och dunkla betydelser.

"Ett nerv-vrak"

 
"hahahah"

Här

Numera när jag träffar mina vänner så pratar vi om det som hänt. Sen går timmarna och vi pratar fortfarande om det som hänt. Jag träffar dem inte så ofta, jag vill inte missa något. Förra året pratade jag om mina drömmar.
Jag undrar när jag lever för att uppleva. Undrar när jag lyckas uppleva allt som jag berättar om. Jag ska försöka vara här, i den här tiden. Lite grann. Nästa gång jag träffar en god vän så ska jag inte berätta om det som hänt, eller det som kommer att hända.
Jag ska skapa nuet.


RSS 2.0