Stickade drömmar

Eller rubriken kanske borde ha varit drömmar om stickat. Kylan börjar att komma, jag börjar längta efter varmare kläder. Jag vill speciellt ha en halsduk med en huva och fickor på, jag längtar så efter den nu när gatorna börjar glittra av köldkristaller. Jag vet mer hur man kan modifera sitt te mode men kommer jag på ett sätt så kommer jag absolut att göra det.
Hälst hade jag velat lära mig de vackra mönsterna som finns i den här boken. Dock är jag bara en lekman när det kommer till stickat. Men attt lära mig den typen av mönstersticking har varit en våt dröm i många år.
Garnet har jag hemma men det ser ut som att jag har tappat bort mina stickor, letat överallt, kan inte finna dem. Så jag sitter här och drömmer nder lördagkvällen medans jag sippar på kaffe och lyssnar till The Tiny
 
 
 
Min bror är på besök med, han har åkt upp ända till Stockholm för att besöka Scifi mässan och kvällen går även ut på att modifera hans dräkt till perfektion eftersom han ska vara utklädd till Darth Revan under dagen imorgon.
Man får lite enargi av familj. Samt pyssliga lördagskvällar.

Och något annart kul

Man hittar aldrig någon ny bra musik. detta inlägg är en kritik till detta påstående.
 
Tidigt detta året satt jag och pojken min och lyssnade till radion som så många gånger förr, rätt vad det var spelades något poppigt, upptstickande och lite fint på radio.
Varje gång jag tycker om någon msik som jag inte vet vad det är så fladdrar mina öron till lite granna, som att spetsarna på öronen får pyttesmå elektiska stötar, de tinglar lite. Det var det som de gjorde just då.
Musiken skulle det visa sig kom från Mattias alkbergs begravning vilka jag föresten hade turen att se i sommras när jag gick på musikfestivalen Stockholkm Music and arts. Där köpte jag även skivan som nu spelas mycket i min lpspelare. Så ha, även efter att man har fyllt 25 kan man hitta ny musik oavsätt vad kritikerna än säger år dig!
 
God natt.
 

Tala mjukt med mig

Efter radions genombrott så samlades hela familjen framför denna manick. Varje kväll för att höra dagens nyheter och smörsångare sjunga rakt in i deras hjärtan, vardagrummet. Så magiskt det måste ha verkat och framtiden kanske glimtade fram där bland frekvenserna som m,an rattade fram.
Idag spelar inte radion alls lika stor roll för oss borsrtkämda barn av 2000-talet som med tv och datorkan överglänsa radions numera pittoreska framtoning med råge. Så mitt i allt brus så frägade jag och en vän oss var det var, vi hade ingen aning men han var stensäker på att han åtminstone hört att det ska vara det nya coola; och att det har varit det i nu tio år snart. Vi är hopplöst sent ute. Men nu ska jag banne mig försöka mig på Welcome to Night Vale rekomenderat av en mycket vacker dam vid namn Ylva.
 
 
 

 
Radio mini tips!
Pointypool är en zombie skäckfilm som utspelar sig nästan helt occh hållet i en radiostudio. Filmen  är ur mysig och väldigt skämmande att se när de zombies som finns långsamt omsluter den lilla radiostationen.
 
Nu till något som vagt relaterar till de två rekomendationerna och det är sändnngen av radioteatern War of the wolds och hur den togs emot av de som lyssnade. Oroliga lyssnare ringde ner pollstationen och resten ja, det bara är historia, finns att läsa på allas vår wikepdia tillexempel.

Höstute

I tonåren  så upptäckte jag de datorstyrda rollspelen med favoriter som Icewind dale (inte så bra egentligen med tiggare kan inte även vara väljare) eller Neverwinter Nights. Inte bara, mindre kända titlar är Nox och Dark Stone, dark stone var nog det spelet där kärlek tändes som ett blygsamt ljus i en grotta.
Dessa var favoriterna, varken Bulders Gate eller Diablo gjorde mycket för mig. Den främsta har alltid varit Fallout serien, även trean. Kanske inte så mycket Fallut tactics. Men, den får vara med ändå när jag listar spelen i Fallout.

 

 

 

 

Fallout 1
Egentligen har jag faktiskt inte så mycket att säga om detta spel, ofta blandar jag faktiskt ihop minnen från nummer 1 och två när jag tänker tillbaka på den.

Detta spel sätter den unika stämningen för de andra spelen, man spelar i ett avstannat kultur liv som slutade i princip att användas kring 50 - talet miljöerna är hämtade där ifrån och vad jag kommer ihåg så är även pip-boy som hjälpreda - en pip-boy. 

 

Fallout 2
Detta spel är väl det spel som haft mest inverkan i mitt liv. Musiken var given. Spelet men alla sina små påskägg och egenheter , som den lilla deathclaw , eller att man kan stöta på en val och en blomkruka mitt där ute i öknen. Eller den buggade bilen vars baklucka nästan alltid buggar ur så man alltid har en liten lugga för alla skrotiga vapen. Nu ska jag sluta skriva om detta spel för allt jag hör mig själv tänka är aww, och så "kärt minne" oooh, mmm. Nästa spel!

 

Fallout tacics
Detta spel hade väl kanske inte samma genomslag, kanske för att de hade mycket att leva upp till när det kom till tvåan. Mer taktik - mer pausa skjuta räkna ut. Personligen uppskattar jag lite mer historieberättande i spel och sen har jag även hört att det finns ett annat spel som är bättre på detta, Jagged alliance 2 ska uppenbarligen slå taktik fallout på fingrarna med. Men å andra sidan har jag kanske bara gett spelt tio minuter av en ärlig chans.

 

 
 
 

Fallout 3
Första spelomgången gjorde jag så snabbt jag hade tillgång till det, det var hemma hos min dåvarande pojkvän som spelat det en vecka innan mig, jag kan verkligen inte komma håg om jag hatade denna del eller om jag avskydde det, jag antar att spelet inte gjorde sig s märkvärdigt alltid. Förutom kanske musiken i spelt som har varit det mest magiska som jag hört på flera år. 

 

Fallout Las Vegas
Det senaste spelet som jag spelade var det senast utkomna. Min vän säger åt mig att det är mycket bättre än Fallout 3 men jag kan verkligen inte avgöra set då det var nånga år sedan jag spelade trean, Men en sak kan jag säg, musiken är absolut inte p samma höga nivå tyvärr, inte direkt dåligt men inte alls på samma nivå

 

 

 

 

Just nu är jag sjukt sugen på att sy en fallout jumpsuit. En sådan man börjar med i spelet. Men insåg senare att jag nog bör vänta lite till nästa år, vill ju få dessutom ha en med mig en pip-boy  med mig och lite snyggt sydda veck i klädnaden skulle inte sitta helt fel.. nästa Halloween kanske :) det kanske bara får vara en dröm, brukar glömma fina saker.

 

Men snygga är dem

RSS 2.0