Mångtimmas projekt

Klänningen sedd bakifrån
 
Så nu är äntligen min nålbundna klänning klar efter veckor av nålbindande, två ljudböcker och ett blödande skavsår på tummen. Men den är klar och det lagom till Ale vikingamarknad där jag antagligen kommer försöka sälja den till ett helt osjäligt pris tillsammans med min nålbunda struhätta, som nu inte får alls så mycket uppmärksamhet som den förtjänar nu när jag har nålbundit mig en klänning.
Det höga priset som jag kommer sätta är för egentligen, innerst inne så vill jag nog inte skiljaas från den, den är lite som ett barn. Av ylle. ... Men jag vill inte riktigt använda den häller för jag vet att där ute någonstans, så finns det en människa som kommer älska den mer än vad jag någonsin skulle kunna göra.
 
Men fy vad det känns tomt nu när jag är klar. Jag måste hitta ett projekt som överträffar det här men jag kan inte för mitt liv komma på vad det skulle vara. Men jag har tre böacker kvar i serien.
 
 Kläning och nålbunden struthätta sedd frammifrån
 

Nålbinda natten iväg

Den talangfulle Gil Elvgren har skapat detta konstverk
 
 
Nålbinder min klänning in på småtimmarna. Nu är den nästan anständigt till skillnad från det plagg som kvinnan på bilden har på sig.
Jag börjar längta tills natten kommer intågande, ensam för mig själv med bara mitt pyssel och ljudböcker, jag blir inte trött förren vid gryningen Det är så svårt att slita sig från bra böcker...
 
 

Platta former

Det har det senaste året kommit en exposition av vackra och genomtänkta plattformsspel, tänk att för några år sedan i och med att 3D-spelen gjorde sitt intågande så trodde man att de klassiska 2D-spelen skulle dö ut. Så blev det inte riktigt men de utväxlades, blev bättre, djupare och spännande. Så jag tänkte att jag skulle sammanställa en liten lista på de bästa spelen som jag spelat de senaste åren.
Alla finns till x-box men jag vet inte om de finns till andra spelplattformar
 
 
 
Insanly twisted shadow planet
I detta spel spelar man ett sött litet rymdskepp och nu undrar man kanske hur ett litet rymdskepp kan vara sött men spelutvecklarna har verkligen lyckats med att göra det sötaste lilla rymdskeppet som mina ögonen skådat.
Så det söta lilla rymdskeppet står emot ett sport hot, planeten blir anfallet av en stor svart sak som infekterar och hotar med att ta över hela planeten och det är bara det modiga lilla rymdskeppet som kan stoppa det.
Här är spelets story i en liten ask, spelets pussliga bit är av lagom svårighetsgrad och erbjuder en lagom utmaning.
 
 
 
 
Botanicula
Ännu ett spel som är sådär sött så att man inte vet var man ska ta vägen, men spelets story är i princip likadant som i Insanly Twisted Shadow Planet men istället för ett sött litet rymdskepp så spelar man 5 olika karaktärer vars olika förmågor hjälper en att lösa kluriga små pussel, i detta spel är det visuella som är kärnan i spelet.
 
 
 
 
Dead iight
Dead light utspelar sig i en postapokalyptisk värld fylld av zombie likande människor kallade "shadows", de försöker med med alla sina krafter jaga ner en och, äta upp en? Jag antar det i alla fall. Det riktigt fina med det är spelt är att huvudkaraktären komenterar världen runt om kring sig och hans domedags kommentarer om sin omgivning är väldigt stämningsfulla. Detta är inget pusselspel utan det är ett: springa snabbt, döda zombies och överleva. Hela spelet får mig förresten att osökt tänka på Michael Jacksons Moonwalker! Kanske då även det spelet utspelar sig på 80-talet.
 
 
 
 
The Cave
I The Cave spelar man sju olika karaktärer som alla har varsin som är gömt i den stora mörka grottan och alla deras historier är lite mörka som grottan de är begravna i. Det är min favorit Ron Gilbert som är skaparen till detta spel, han som gjorde till exempel Day of the Tentacle. Focus är på historieberättandet så de små pusslena är väldigt lätta och jag tror att hela spelet är anpassat för en yngre publik.

Förunderliga ting

 
 
Så nu har jag tittat klart på min senaste serie. Warehouse 13 denna serie som vars handling kretsar runt ett varuhus som samlar otrygga artefakter med magiska egenskaper. Den är inte jätte bra men den har en viss mysfaktor. Tyvärr är karaktärsutvecklingen obefintlig. Enda behållningen är den sköna punktjejen Claudia som faktiskt växer upp under serien, träffar folk som utvecklar henne, hon blir ledsen och glad och uppfinner saker med samma eld genom hela serien.
Föremålens egenskaper och bakgrundshistoria är även den lite godtycklig och skräddarsys så att de ska passa in i universumet som är serien. Det får mig att tänka på kultserien Sliders, när jag tänker efter har Sliders många likheter med denna serie.

Guld

Bild av Alena Nikifarava
 
Pengar är hårda ting, ett koncept som jag inte förstår mig på- Jag vet inte vad jag ska göra av dem på nu när jag har dem. Jag har glömt då jag det senaste året varit mer än fattig, levt på luft och kärlek. Jag hittar nog på något, det är nog en vana som man lägger sig till med. Men först så betalar jag tillbaka det mesta av mina skulder.Men hur mycket pengar jag än har så är mina problem fortfarande kvar. Vissa människor blir aldrig nöjda.
 
 

Coffee in the morning and wine in the evening
And everything else is boring, boring

Berättande historier

De senaste månaderna så har jag unnat mig några spel som sticker ut lite i dagens flöde. Det är The Walking Dead och The Wolf Among Us som båda är utgivna av Telltale games. Dessa spel ges ut i episoder och marknadsförs med att dina val skapar historien. Den sista är en halvsanning, du gör val men de spelar inte stor roll för huvud historien, men de små förändringarna påverkar du med dina val.
Båda spelen är baserade på serietidningar, och spelat The Wolf Among Us får mig riktigt sugen på att läsa om Fabels som den är baserad på, The Walking Dead, är helt enkelt baserad på tidningen The Walking Dead.
 
 
I The Walking Dead, spelar du som en dömd fånge som i början av historien är på väg till fängelset då men kör på en vandrande död. Kort därefter möter man Clementine som är en liten flicka som man bestämmer sig för att ta under sina vingar.
Resten av historien försöker man som både i boken och i tv-serien överleva samtidigt som man möter spillror av människor som desperat försöker ta sig fram genom de döda samhällena. Sammtidigt som de döda vandrar och är livsfarliga.
 
 
The The Wolf Among Us baseras som sagt på Fabels, universumet där sagofigur som rödluvan och vargen, snövit och andra sagofigurer som har kommit till våra värld och försöker smälta in i vår värld. De lever i ett samhälle mitt i New York kallad Fabeltown och hela samhället är kantat av intriger.
Karaktären man spelar, Bigby vargen som åt rödluvan - nu sheriff, kastas rakt in i intrigerna och i resten av spelet försöker man trassla ut härvan som man hamnat i genom att intervjua de olika sago figurerna. Trassel trassel.
 
Dessa båda spel är riktigt bra, nu får vi hoppas att Telltale games fortsätter göra spel i samma klass, för jag är fast.

Kråkona festar och drakarna dansar

Tronen som alla kämpar om
 Bildens ursprung MarcSimonetti
 
Jag nålbinder mitt största projekt någonsin. En klänning i brunt tunt ullgarn och enligt mina beräkningar så kommer det ta 200 timmar och jag spenderar denna tid med att lyssnar på alla ljudböcker i serien Sagan om is och eld skriven av George R.R. Martin För dem som inte vet är det böckerna som den otroligt populära serien Game of Thrones är baserad på.
Jag förundras hela tiden över hur lik serien den faktiskt är men jag har fortfarande inte kommit långt i serien och jag har sporadiska minnen av serien så min analys kan vara lite luddig. Men mitt projekt krönts av att efter jag avslutar varje bok så tittar jag på serien.

Mina dagar består iallafall av outtröttligt nålbindande, kaffe på morgonen som bytas ut mot några goda folköl på kvällen, det ända som bryter lite i min dagliga rutin är när min medberoende kommer hem och vi spelar tv-spel tillsammans tills han somnar. Jag har till och med slutat träffa folk för att jag har det så trevligt här hemma, detta är farligt.

Men min klänning går iallafall ner må låren nu men jag har bestämt mig för att göra armar till min klänning så vi kan ju rälna till några timmar till.
 
 
Favoritkaratären Arya vilse i källaren
Billdens ursprung Tim TeiIku

RSS 2.0