Vandringssägner på nätet

Den senaste månaden har jag snöat in på creepypastas lilla hörn av internet. För de som inte är invigda är det en sorts internetfenomen som närmast kan liknas med vandringssägner - fast på internet. Historier som klipps ut och klistras in i olika forum och samlas på wiki-sidor dedikerade till dessa läskiga små texter för att sedan spridas på internet. Jag tänkte lista några av de bästa jag har läst här under. 
 
 
1999
 
 
Den här historien handlar om en kille som driver en blogg och försöker komma ihåg ett tv-program han tittade på som liten grabb, första posterna han skriver handlar bara om minnen han har från programmet och långsamt blir de mer och mer obehagliga.
Han börjar då försöka luska ut vad det var som egentligen hände då år 1999. Den här historien är nog en av de mest trovärdiga som finns där ute på internettet.
 
 
Ben Drowned
 
 
Denna pasta handlar om en student som spenderar sina helger till att åka runt på olika loppmarknader för att hitta billiga spel och spelkonsoler, en dag hittar han ett Majora’s Mask som han uppspelt sätter sig för att spela när han kommit hem. Majora’s Mask för den som inte vet är ett spel i Zelda världen och räknas redan som det mörkaste i Zelda serien.
Med många bifogade vidos som "bevisar" äktheten i historien blir det en väldigt trovärdig historia, som tyvärr krossas i slutet. Håller inte hela vägen men början är riktigt creepy.
 
 
 
 
Den här tycker jag är den obehaligaste av alla som jag kommer att lista, var till och med osäker på om jag skulle lägga upp den för att den är så rälig. Legenden börjar iallfall med att någon skickar rundt ett kedjemail där personer ombeds att logga in på en sajt som kallas normalpornfornormalpeople.com, väl där inne möts man av ett tjockt textfält men om man luskar lite i det hittar man gömda länkar till videos i texten.
Alla mer eller mindre obehagliga. Jag vet inte varför den här får mig att må så dåligt med det är något mad stämningen i den som får mig att tro att det här hade kunnat hända på riktigt.
 
 
 
Denna pasta är nog den mest välskrivna av dem alla, det är en pojke som berättar om sina minnen på reddit, minnen ifrån när han bara var en liten pöjk, den här pastan är väldigt lång, den är som tre lite kortare noveller, men väldigt bra skriven.
Den har även getts ut som böcker genom att han startade ett kickstarter projekt där han bad om pengar för att göra om denna pasta till tre böcker. Inte läst men lite sugen blir man ju 
 
 
 
 
Den här börjar med en man som hör talas om ett övergivet Disney paradis kallat Mowgli's Palace som byggdes som en lyxig nöjespark, men sedan mystiskt övergavs och lämnade efter sig en spöklik skugga av sina forna glansdagar.
Vår huvudperson åker iallfall dit för att plåta några skyssta bilder och undersöka denna övergivna plats, men allt blir konstigare och konstigare och till sist hittar han en dörr som fortfande har hänglåstet kvar. Denna historia spårar bara lite. I alla fall när han möter en 30 meter lång orm -_- 
 
 
 
 
Denna pastas huvudperson får nys om ett "spökhus" som ska vara så läskigt att man inte kan ta sig till sista rummet, men om man lyckas göra det så får man en bunt med pengar. Inte så farligt tänker huvudpersonen, min kompisk klarade inte av det men han var påverkad av en massa droger så det är väl inte så konstigt. Det här klarar jag.
Det gör han inte.
Jag vet inte varför jag gillar den här så mycket, den är inte särskilt bra skriven och historien är sådär, men jag hade verkligen problem att sova efter att jag läste den...
 
 
Det finns även en podcast som man kan lyssna på innan man somnar, den heter The NoSleep Podcast och kan vara lite mysig att lyssna på. Den samlar historier som publiceras på NoSleep forumet då den omtalade sidan Reddit. 
 
Det finns ju hundratals sådana här små historier som existerar på internet, jag har inte ens listat alla jag tycker är bäst men jag kände att jag behövde avsluta det här projektet någonstans. På något sätt känns det rimligt ändå, vandringsägner finns ju över allt runt omkring oss, allt från att invandrare odlar potatis i lägenheterna till den mer moderna vaskning av champagne (som i och för sig började spridas och bli en verklighet (har iallfall en vän till mig sagt) i takt med sägnen). 
Men i den tidsålder vi lever i och spendrar att vi spenderar mycket tid på internet varför skulle inte vandringsägnerna följa med oss dit?

Stop

Hade egentligen tänkt skiva massor den senaste månaden men det har tyvärr inte blivit av.. ska nog ta och skärpa mig den här månaden, få tmmen ur arslet och skriva lite tror jag, här är en låt som tyvärr beskriver mitt liv alldeles för mycket just nu :(
hittade den här artisten när jag såg den andra Sagan om ringen filmen, vägrade att gå ut ur biosalongen under helatiden Gollums song spelade, senare tid har jag lyssnat på henne desto mera

 
You said I began
This messy state of love affair
And I drink too much and smoke too fast
And this city's cleared my innocence

Coffee is pouring out my ears
It's the only thing they have in here
And my heart stops beating

And when it stops it stops
My heart stopped beating
And when it stops it stops
My heart stopped beating

RSS 2.0