Sagokatt

Här är en liten saga jag och min pojkvän knåpade ihop för några år sedan på landet, den handlar om alla mina husdjur jag hade som liten och är ytterst självbiografisk, men förståss från mitt håll så den kanske inte alltid är så allt kanske inte ska tas för helt och hållet sanning. Tidvis sorlig tidvis rolig, mn vad är inte det i livet
Man börjar läsa till vänster, man kan inte missa det, och sidorna har även nummrering. Sorry för den kassa kvaliten jag gorde den lite snabbt här hemma idag.
 
   
 
 
 
Rip Natascha
Det här är till minne av dig
 
 
 

Magnolia

 
Medans jag skriver det här har det börjat åska ute och himlen har öppnat sig, men jag tycker det är lite passande för idag tänkte jag skria om lite om en artist favorit jag haft nu i några år.
Alexander Vertinsky var en poet, artist och författar men framförallt ser känner de flästa till honom som en sångare, d känner antagligen även ttll honom som hans artist persona pierrot med sitt vita smink och sina extravaganta tillhörande kläder. De var hans musik jag fastnade för men ju mer jag forskade om honom desto häftigare tyckte jag att han var.
Han beskrivs ofta som avantgarde, och flr den som inte vet eller är lite osäker på betydelsen så är det benämningen på personer som ligger i framkant i konst eller kultur oftast folk som är så extravaganta och överdrivna i sitt sätt att vara eller klä sig, han har idag en kultstatus bland många både i Ryssland men var riktigt känd främst under första halvan av 1900-talet
Hans persona pierrot som jag fokuserar på var det som tilltalade mig främst då jag har haft kärlek för clowner då jag var liten, han var verksam även inom teatern och det märks i hans sångtexter med, varje låt är ett minidrama med en prolog, historia ett klimax och allt som oftast ett sorgligt slut. Mot början av andra världskriget ändrades både hans kläder och låtar, hans kostym och uppträdande blev mycket mörkare, sen blev även hans misk soligare och handlade allt som oftast om länder långt borta men det var precis den eskapism som hans publik då behövde.

Den första låten jag hörde och även en av hans mer kända var Tango Magnolia så jag tänkte lägga in den precis här under:
 
 
 

Faller

 
Jag har ju en svaghet, tecknade serier/filmer och nu har jag gottat ner mig i en till.
Gravity Falls! Upplägget är detta, två syskon, tvillingar vid namn Dipper och Mabel får över sommaren bo hos sin farbror Stan. Stan har en turistfälla kallat The Mystery Shack, ett museum för det oförklarliga, eller nått sånt. Jag har faktiskt knappt någon aning om vad hans affärsidé kan möjligtvis vara. Anyways. Under de första dagarna hittar Dipper en bok som beskriver oförklarliga väsen, monster och annat ovätt. Han börjar med hjälp av denna bok bekämpa alla märkligheter som försigår i staden.
Serien känns kanske vuxna för att vara en serie som går, hör och häpna, på Disny Channel (ven hade trott att de någonsin skulle kunna frambringa något gott?) det är lite fantasy lite scifi och en stor dos av mysterium. Samt att den är rolig, jag har faktiskt kommit p mig själv med att sitta och skratta.
 
Och nej Henrik, jag är inte lik Mabel. Bara nej.
 
 
 
 
 
 

Fångar

 
 
Nej, nu ska jag bli bättre.
Bättre mot mina vänner, svara när mor min ringer, ringa till min mormor, vara vaken på dagarna, sova på natten, röka mindre, dricka mindre, hantverka mer, ta mer bilder, skriva mer, bada mer, rspektera folks känslor mer än jag gjort, ta mina tabletter, kramas, minnas de fina stunder jag haft, ta vara på mig själv, utmana mig själv. , le mer, fånga dagen.
Och nu orkar jag inte komma på mer. Men för nu räcker det gott och väl.
Men jag ska göra allt detta sen ska jag titta tillbaka på det här inlägget och se hur många pukter jag lyckats uppnå. sen få lite ro i min själ.

Dockor

 
 
En liten skatt bland filmer är Strings som är en dansk film från 2004.
Den utspelar sig i ett kungarike där alla är marionetter och en prins förklär sig själv till en vanlig människa och inte ett kungabarn för att söka rätt på sin fars mördare.
Filmens plot är ganska oinspirerande och ibland lite förvirrande, dock så är miljöerna magiska och skrämmande. Men det som verkligen gör detta till en intressant film är marionetternas mytologi. Så den är en liten pärla  till film som bara ett fåtal har sätt.
 
 

RSS 2.0