Men åh

Så en vecka efter releasen och jag har börjat se på recensionerna av spelet.
Nu känner jag ungefär såhär...

Bläckfisk i metall på stranden

En vacker film om två barn som hittar en en mystisk sak på stranden, otroligt fin kortfilm i steampunk anda.
15 minuter av mysighet i höstmörket. Man behöver det såhär års.

http://vimeo.com/11034820

x 3 nordisk skäck

Hade en vän som sa att han inte såg på svensk film, i synnerhet inte svensk skäckfilm. Jag blev eld och lågor! såklart görs det bra skäckfilm! Låt den rätte komma in är ett bra exempel, här är några exempel till på nordisk skäckgilm som givits ut de senaste åren:
Trolljägaren

Först ut är Trolljägaren, som är en korsning mellan John Bauer och Blair witch project, ett team av dokumentärfotografer åker ut för att snacka med någon galen trolljägare. Den blev kult redan när trailern släpptes.

Rare exports
Den andra filmen som är värd att nämna at den här underbara filmen från finland, blandad skräck/action och finsk melankoli i en härlig blandning som håller ända fram till slutet. Ett forsningsteam har börjat borra långt uppe i lappland, men vad är det dem gräver efter och vad ska de göra när de hittar det?

Mannen under trappan
Mannen under trappan får komma härnäst som sen svenska representaten, denna är egentligen en miniserie som gick på tv men är så påtagligt obehaglig att den får platsa in som skäck. Hanlingen är att det bor en man under familjens trappa, bara huvudpersonen verkar kunna se honom den lilla mannen under trappan...

Jag har inte hittat någon dansk skäckfilm än som platsar in på den här listan.
Men dock så har vi såklart Zon 261 att se fram emot, biopermiär 2012Magiska små anime flickor


Fanart från Marira


Kommer ni ihåg Sailor Moon? Det är en av de teknade serier som behandlar vanliga flickor som får magiska krafter och en liten hjälpreda som guidar dem på vägen. Okej, Sailor Moon kanske inte alla gånger var så bra, även om den senare säsongarna som inte visades i Sverige är grymt mycket bättre (ni får helt enkelt tro mig på mitt ord, fanns en orsak till varför inte de säsongarna visades på svensk tv).
Men det var inte Sailor Moon som jag tänkte berätta om, utan en helt annan Magisk liten flicka serie nämligen Puella Magi Madoka Magica som är en mörkare version av det sistnämda. Det är faktiskt snarare ett väldigt mörkt psykologiskt drama, i den här kan faktiskt de stackars små flickorna dö mot sina fiender. Och det gör dem. Om de inte blir uppslukade av sin egen magi och ångesten av bördan de måste bära. Och är deras söta lilla kattlikande medhjälpare där för att hjälpa dem? Eller har katten en helt annan agenda?

Hemligheternas IrlandWow, hade en otrolig filmupplevelse igår när jag såg The Secret of Kells, en otrlogt vacker film som behandlar en gammal irländsk saga om en munk och hans mästerverk. Fruktansvärt vackert bildspråk och en vacker story. En av de bästa filmer jag sätt i år tan tvekan. Skogarna var magiska och varje liten bildruta var som ett eget konsverk. Om ni inte sätt den än, se den för era timmar kommer inte vara borslösade.
Handligen är lite svag, den unga munken får i uppdrag att skriva klart boken, men hans fabror vill att han ska hjälpa till att bygga klart muren innan nordmännen kommer för att plundra och döda alla som står i deras väg.I modernitetens spår

Pojkvännen gick förbi encontainer utanför vår bostad idag, uppenbarligen har Nordisk Familjebok från 1911 blivit omodernt. Hittade alla utom nummer åtta som vi plockade in och alla ligger nu i vårt kök redo att plaseras in i hyllan som vi tyvärr inte äger..
Uppenbarligen ska det här lexikonet var komplett, det innehåller väldigt roliga, dumma och väldigt rastistiska definitoner.Tillexempel kan det låta såhär:

Kyss
, ett slags sugande muskelrörelse med läpparna, använd som uttryck för en känsla på så sätt, att läpparna tryckas emot ett lefvande väsen eller ting. Bland många folk (t. ex. kineser, japaner) är kyssen okänd som känsloyttring, medan den däremot bland semiter och arier har varit i bruk sedan den gråaste forntiden. (...)

Och så fortsätter det i nästan en sida till tills någa poeter citeras om kyssarnas makt.

Bra fynd, hittade en grym vårjacka med.

Det som ryser längs mer ryggraden

Ja jag vet att jag är sen på att upptäcka böcker, denna har varit ute i fler än tre år och jag har fått den rekomenderad till mig mer än en gång. Har varit sjuk de senaste veckorna så jag har haft en orsak till att ta upp en bok annat än kurslitteratur. Har börjat på Joe Hills böcker, två än så längre, en roman och en fylld av noveller.

 

Romanen klarade jag av på en dag, novellena liggar nu blivid min säng, Båda hittade för en tia styck på den lokala stadsmissionen, en bra sak med Stockholm är ett allt blir omodernt så snabbt, så att jag som tidlös kan plocka upp spåren som moderniteten lämna efter sig :p

En hjärtformad ask är riktigt bra, ni vet när folk säger att en bok är omöjlig att lägga ifrån sig? Jag tror dem aldrig riktigt, men den här boken var svår att lägga ifrån sig innan man läst ut den..

11-11-11 då drakarna kommer

Idag släpps skyrim, fantasysepeler som säger säg vara det ultimata tjuvspelet, ultimata mage spelet, ultimata jaja ni förstår. Det finns bara ett problem, jag saknar känslan när jag tittar på trailern, kan det vara så att i all perfetion så har de dragit för mycket focus från story och världsbildade till att bli ännu ett av de krigspel?
Vi får väl se..

Sålänge ifall ni inte har en bra dator att spela det på (som jag) så kan man spela gamala klassiker daggerfall som de har varit underbara nog att lägga upp på hemsidan för gratis nedladdning ;)
http://www.elderscrolls.com/daggerfall/

allt börjar med ett blått skåp


skymmningshistiorien/drömmen
teckningar av Petter och Susanne

RSS 2.0