Besynnerliga

 
Så det första jag gjorde var att lyssna på ljudböcker, och nålbinda, höjdpunkterna var Färjan av Mats Strandberg och Kyrkokgårdsboken av Neil Gaiman men den som jag verkligen fastande för var Miss Peregrines hem för besynnerliga barn av Ransom Riggs.
Det var visst tänkt att boken skulle bli en sorts fotobok från början men författaren började spinna historier kring de gamla bilderna som han samlat på sig och snart vävdes det ihop till en historia..
 
Jacob är en tonåring som slutat tro på sin farfars fantastiska historier om sin flykt från ett krigsdrabbat polen till ett barnhem i Wales, när Jacob börja tro att det finns ett gryn i sin farfars historier åker även han dit med sin pappa som ser det som ett ypperligt tillfälle att fila på en fotobok om fåglar. Där försöker Jacob hitta det gamla barnhemmet för att nysta ut lite mysterier kring sin farfars liv. Barnhemmet är övergivet och det är där historien verkligen börjar :)

Åh och precis när jag hade läst klart den satt jag på min underbara nya balkong och rökte medan jag pratade med en vän..

Vännen: Ja! Jag funderar oxå på att läsa den! Var den bra?
Jag: Jaha vad kul! Jo den var mysig..
Vännen: har du sätt den nya trailen?
Jag: Vad för boken?
Vännen: Nej för filmen såklart! De ska göra en film! Med Tim Burton som regissör!
Jag: ?!? Wow. Det är awsome.

Sen hade vi en lång diskussion om Tim Burtons senaste filmer och hur de bara blir sämre och sämre och hur trötta vi är på att se Johnny Depp i ledande manliga huvudroll i precis samma roll precis hela tiden. Nej snälla Tim, vidga dina vyer. Snälla. Men det verkar det som att han gör i den här filmen, och efter att ha sätt trailern så ser jag fram emot årets film! (förutom några saker som jag verkligen störde mig på i trailern. Men. Ja. Sånt får man väl ta.
 
Eva Green som Miss Peregrines

Allena

Så inte haft internet sen jag flyttade till södern, förutom hemma hos mamma där jag sitter nu för att de renoverar fönsterna hemma hos mig idag, så jag tänkte passa på att skriva lite om vad jag har haft för mig de senaste veckorna. Tja, inte mycket, första veckorna funderade jag på att träffa folk, så det gjorde jag men insåg att Helsingborgare var … inte så trevliga. Så jag slutade med det, Så jag började lyssna på ljudböcker, tittade på serier, lyssnade på podcasts såg en hel del filmer. Kommer posta några poster efter det här inlägget med de olika populärkulturella fenomenen som jag företagit mig.
Ja, lite ensam är jag, men mina vänner från Stockholm kommer och hälsar på mig nästan varje vecka och jag har min familj nära och de är fina (mamma kom och hjälpte mig ta bort en mögelblobb från min vask i tisdags, är allergisk så kunde inte använda mitt kök på 3 dagar) så tack och lov för det!

Så låt oss börja med med den stora det här är det coolaste jag sätt de senaste veckorna då jag inte haft något att göra dumpen.

Ps.  jag ska försöka det här med att träffa de där jävla Helsinngborgarna en gång  till.
Alltså den första var en en stalker
Den andra var en inskränkt cis-man
Den tredje verkade trevlig men... lämnade mig bara med kalla kårar om hur
Helsingborgare ser på mäniskor. Äcklad nästan.
 
Missnöje med folk

RSS 2.0