Magnolia

 
Medans jag skriver det här har det börjat åska ute och himlen har öppnat sig, men jag tycker det är lite passande för idag tänkte jag skria om lite om en artist favorit jag haft nu i några år.
Alexander Vertinsky var en poet, artist och författar men framförallt ser känner de flästa till honom som en sångare, d känner antagligen även ttll honom som hans artist persona pierrot med sitt vita smink och sina extravaganta tillhörande kläder. De var hans musik jag fastnade för men ju mer jag forskade om honom desto häftigare tyckte jag att han var.
Han beskrivs ofta som avantgarde, och flr den som inte vet eller är lite osäker på betydelsen så är det benämningen på personer som ligger i framkant i konst eller kultur oftast folk som är så extravaganta och överdrivna i sitt sätt att vara eller klä sig, han har idag en kultstatus bland många både i Ryssland men var riktigt känd främst under första halvan av 1900-talet
Hans persona pierrot som jag fokuserar på var det som tilltalade mig främst då jag har haft kärlek för clowner då jag var liten, han var verksam även inom teatern och det märks i hans sångtexter med, varje låt är ett minidrama med en prolog, historia ett klimax och allt som oftast ett sorgligt slut. Mot början av andra världskriget ändrades både hans kläder och låtar, hans kostym och uppträdande blev mycket mörkare, sen blev även hans misk soligare och handlade allt som oftast om länder långt borta men det var precis den eskapism som hans publik då behövde.

Den första låten jag hörde och även en av hans mer kända var Tango Magnolia så jag tänkte lägga in den precis här under:
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0