x 3 nordisk skäck

Hade en vän som sa att han inte såg på svensk film, i synnerhet inte svensk skäckfilm. Jag blev eld och lågor! såklart görs det bra skäckfilm! Låt den rätte komma in är ett bra exempel, här är några exempel till på nordisk skäckgilm som givits ut de senaste åren:




















Trolljägaren

Först ut är Trolljägaren, som är en korsning mellan John Bauer och Blair witch project, ett team av dokumentärfotografer åker ut för att snacka med någon galen trolljägare. Den blev kult redan när trailern släpptes.

Rare exports
Den andra filmen som är värd att nämna at den här underbara filmen från finland, blandad skräck/action och finsk melankoli i en härlig blandning som håller ända fram till slutet. Ett forsningsteam har börjat borra långt uppe i lappland, men vad är det dem gräver efter och vad ska de göra när de hittar det?

Mannen under trappan
Mannen under trappan får komma härnäst som sen svenska representaten, denna är egentligen en miniserie som gick på tv men är så påtagligt obehaglig att den får platsa in som skäck. Hanlingen är att det bor en man under familjens trappa, bara huvudpersonen verkar kunna se honom den lilla mannen under trappan...

Jag har inte hittat någon dansk skäckfilm än som platsar in på den här listan.
Men dock så har vi såklart Zon 261 att se fram emot, biopermiär 2012



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0