Tre goda ting

Fashionabel dam med dator
 
Dags för en lista! Mina tre bästa rougelike spel som finns på internet. Bara för dig att ladda ner och avnjuta och spendera hundra tusentals miljoner timmar på.
Många skulle tro att jag försöker förstöra livet för personen som läser det här, en så är inte fallet. Då skulle jag rekomenderat M.U.D. (Du vill inte hamna i det träsket)
 
3. Adom
Det här spelet har jag dödat några månader på, rekomenderat av ett ex för många många år sedan, Dock finns det fortfarande i mitt hjärta. Man är ett litet @ som utforskar grottor, slåss mot bla blink dogs (små gula r om jag inte missminner mig) och blir korrumperad. Det är kan vara lite svårt att spela för nybörjare.
Det här spelt uppdateras tyvärr inte längre, men jag lovar dig, du kan få många timmar att flyga iväg med detta spel.
 
2. Lost labyrint
Det här spelet är lite snällare med din tid, du skapar snabbt en karaktär och dör snabbt. (Skaffa skor tidigt!) Det är inte häller kompext som Adom utan lätt och enkelt.
Men jag tycker det är riktigt charmigt, det har till och med grafik! Jag gillar verkligen det här spelet, det går snabbt och är sött. Bra spel. Spela det.
 
1. Dwarf fortress
Det här är nog det hetaste just nu, inte helt rougelike men har vissa element av det tillsammans med mickromangegment. Det här spelet är så otroligt stort, ni anar inte - jag anar inte. Visst sa jag att det var stort? Ja, och det uppdateras fortfarande. Så det kommer bli större.
Man börjar alltså med att gräva ett fort åt sina dvärgar, gräva ut skatter ut berget, gräva sig längre ner, längre in. Oftast går ens fort under i någon tragisk olycka: "Oj jag råkade visst gräva mig in i magman och fyllde hela mitt fort med magma, ingen överlevde, kanske en katt". Detta är otroligt sorgligt, för man bryr sig verkligen om sina dvärgar. Man vill verkligen att de ska vara lyckliga och man gör nästan allt för att se till att de är lyckliga. Man byggar små sängar åt dem, en gravkammare där de kan sörja sina vänner och festsalar där de kan parta järnet efter en slitsam grävar dag.
Okej. Det här kan vara det bästa spelet. Någonsin.
Du måste ha en ganska bra dator för att kunna spela det här dock.
 
Bubblare. Progress quest
Det här spelet spelar du inte, det spelar sig självt. Du skapar karatären och sen startar du. Jag har en land bläckfisk vid namn Morckla som dödar saker. Jag älskar att titta på henne när hon.. dödar saker. Har du inte tid att spela spel, då är det här spelt för dig!

Bryderier

 
Nu har jag ängnat nästan en vecka till att ligga hemma och vara sjuk och brodera. Tänk, för en vecka sedan så hade jag inte en aning om hur man broderade och nu kan jag minsann brodera riktigt skevt. Mamma är säkert stolt (svara inte på det mamma). Men skam den som ger sig, nu ska jag brodera en drake. Det kommer säkert gå bra.
 
 
 
Jag undrar vad jag ska göra med dem sen, kanske byta till mig saker jag behöver? Jag är nämligen pank som en kyrkråtta för tillfället. Det känns både som en välsingnelse och en förbannelse. Blir mycket gratis för mig den närmaste tiden, ska nog crasha några vernissage och realespartyn - äta upp alla deras salta pinnar och dricka bubblet. Jag kommer bli ökänd.
 
 
Jag lärde mig allt från den här sidan:
 
Hittade en massa mönster på den här:
 
Sen är den här boken fin:

Henna Recept

Så jag började läsa på om henna på färgat mörkt hår, snubblade över en tråd på Lockig.se, istället för att välja ett råd tänkte jag att jag skulle satsa på alla. Jag sammanställde även alla de råd som jag hittade, varför man skulle använda dem och till vad och när. Det här blev resultatet:
 
 
Henna för rött hår
 
Vatten
Paprikapulver - för en rödare nyans
Rödbetsaft- för att göra det ännu rödare
Gurkmeja - för att göra det lite ljusare
Kamomill - för att göra det änn lite ljusare
Citron - för att om man blandar med syra får man mer ut av färgen
Olivolja - för att det är allmänt bra antar jag? Funkar säkert med raps med
Honung - antagligen bara för att det är bra för håret
 
+ Henna
 
Koka ihop alla ingredienser utom honungen, olivoljan och hennan som du tillsätter i slutet. Rör ner hunungen och olivoljan först och sen hennan. Gegga och häll på mer varmt vatten om det behövs. Det ska se ut som kaksmet. Ät det inte. 
 
Jag hade färgat det innan med något kemiskt från min lokala livsmedelsbutik. Det här är ger verkligen ett mycket bättre resultat, det ända som är lite trixit är mina dreds, så jag är nästan beroende av att hitta någon som kan hjälpa mig att färga. Tur att man har många vänner.
Nästa gång kommer jag även göra blandningen med mindre vatten, det rann ganska ymmigt. Antagligen inte kasta in alla ingerdienser som jag hittar på internet ;)


Mästarna av framtidsdrömnmarna

Åh min lycka när jag fick reda på att samma personer som skapade Masters of Horror som jag plöjde igenom för några år sedan även skapade en till serie som kallades Masters of Science Fiction med sex fristånde avsnitt, presenterade av självaste Stephen Hawking ;)
 

Det är tyvärr väldigt få avsnitt och alla skulle jag inte säga är jätte bra men det fanns några guldkorn. Jag tyckte till exempel att avsnittet "The Discarded" som jag älskade. Stämningen - musiken och kristallklonerna med mossa och alla missfoster. Sen den tryckande känslan av att alt kommer gå och helvete. Det tog jag till mitt hjärta.

 

Vicky Lambert som Frenchy
 

Vem skrattar sist

 
Kärlek till dig min bror, förlåt att jag inte orkar träffa dig just nu. Men det är nog för det bästa även om orsaken var lite tråkig.
Jag har skapat ett blandband i en ny tappning åt dg med de finaste clownlåtarna jag kunde komma på. Sätt på någon av dem istället för att ringa mig.
Tänk på att själva orsaken till att clowner finns är för att få dig att skratta.
 
1 - Be A Clown - Gene Kelly
2 - Frank Sinatra - Send in the Clowns
3 - Placebo - Pierrot the Clown
4 - Switchblade Symphony - Clown
5 - David Lynch - Crazy Clown Time
6 - Dead Can Dance - The Carnival Is Over
 
Och nu måste jag skaffa mig en ny bästa vän.
Tur att jag vet hur man gör..

Sagan rasar

Jag har spenderat de senaste två dagarna hos en vän medans jag genomlidit fruktansvärda mens smärtor och gräsliga Disney uppföljare, det senare var sjävförvållat.

Lidandet toppas av den här fotografen som visar prinsessorna ur en lite annat ljus
http://www.thomasczarnecki.com/from-enchantment-to-down.html
 

och kvällen avslutas med musik dagen till ära
 
"And how much time do we have left before it's midnight and,
You see that I was never the right size?"

RSS 2.0