Of what one sees in travelling, and of the events that may happen on the road.

I Berlin är det alltid fest. Och gatukonst, det är vackert och staden är måland med tusen motiv och färger. Själv har jag en begynnande ängest i magen som kommer av att hänga med aldeles för opepp människor som bara är bittra och trött, hoppas det blir bättre snart för jag är mysig och glad :)
och staden är vacker, hade varit underbart att dela det med folk man älskar, just nu är det lite klasssrese känsla över det. I dont do klassresa. Mina vänner som jag gillar bor långt bort. Plus att de inte verkar vija hänga, inte alla av dem iallfall. Jag vill inte hänga med dem som vi hänga med mig och dem jag vill hänga med orkar inte hänga med mig.
Saknar vissa ♥ :(Jag längtar, jag längtar efter att få se mitt projekt och komma till Gamleby för att fixa. Längtar tills veckan är slut, längtar tills minnena jag kommer att få.


Tack vare min Travellers's Manual of conversation så kan jag nu säga följaden fras på tyska:

I shall ask these peasants, who are coming towars us, if the road by which they have come is bad.
Ich werde die Bauern fragen, welche da auf uns los kommen, ob der Wegden sie zurückgelegt haben, schlecht ist.

Haha, inte nog med det så hatar de som jag delar rum med mig ^^ jag har en ringsingnal som jag snoozar med i nästan en timme innan jag stiger upp, annnar vaknar jag inte, nu blir det en kedjereaktion som jag att Toblis (min lärare) blir så irreterad att han slår på min säng varje morgon så jag vaknar ;)
Skruva upp volymen och njut av min väckarklocka som driver dem till vansinne.

Of the Universe and the Earth

Berlin 1.0Känner inte peppen som de mesta av mina vänner känner, men idag har jag varit lite överallt och tittat på lite allt möjligt, från slummen till djup skog, parker och monument.
Jag har en taaajt budget, får göra av med högst 200 kr per dag :( inte kul när man är här, vill äta ute med sina vänner och fika. Är så tråkigt att säga "nej tyvärr, jag har inga pengar" Än värre när de bjuder en då.
Lyckligare av pengar?
Kanske, kanske lite enklare bara.
Åh. Mitt arbete går bra dock! inga fel där alls, går det lika smidigt som idag så är jag klar bara om några dagar :) Och med mig har jag ju den oumbärliga Traveller's Manual of Conversation som nu faktiskt har använt ett antal gånger. Trots att den var aktuell för 100 år sedan. Okej. Det står saker som hur man ska gå tillväga för att köpa en häst men annars sådana väldigt viktaiga saker
.


(den läskiga dockan är mitt projekt)

Mellanformats-mania!

Så nu har jag scannat och soppat massa bilder från förra veckans mellanformats dagar. Efter jag fått min nya Gugo och min gode vän Jon sin Icoflex så gav vi oss ut och testade lite.
Min första rulle var den där färgrullen jag fick för en tia hos den charmiga gammla kufen i fotoaffären på Bersgatan i Malmo..  (jag är lite kär i honom)
Skärpedjupet är lite roligt på min Gugo, jag älskar det.Hela kameran är lite oregelbunden och slutaren fungerar bara på ett läge ^^ Det är sådant som gör en riktigt bra kamera. Släng er i väggen digetal system nissar.
 

Två bilder, den högra är Jon som fotar blommer sen har jag dubbelexponerat den så att jag fotar blommerna han precis fotat. Ja. Roligt!


Jon.

Åh. Jag ovade Jon att lägga upp bilderna jag scannat som vi tog runt ett bord med hans Ico, vi lyckades på något sätt trippel exponera den rullen. (vi hade inte någon aning om hur den fungerade) Men! Det var ett vädigt bra misstag!


Pelle, Jon jag runt ett bord

Yay! Jaul.g vill ha mer roliga rullar.

Systers blogg

Min lillasyster har en blogg och den är jätte söt:


Nu kan jag snoka på allt som hon gör, så slipper jag ringa. Alla borde ha en blogg.
Jag borde uppdatera min mer.

Gör det ikväll!

Dagens ord: Omotiverat

Nu har jag kommmit hem efter att ha testat femtio11tusen fotopapper som en vän gav mig. Klockan är halv fem på natten och jag är lite trött. Detta var. nog nyttigt, hade några papper som var riktigt skumma. Som det pappret som blev helt brunt för att det var så gammalt. eler de gröna papprena som är mega stora. kul. undrar vad jag ska göra av dem. Alla blider printade vi på Emma. En tjej som gick i min klass förut som jag aldrig pratat med. Sjukt onödig bild.
Kreativitet!!1ett

Jag har varit rolig på andra sätt med, repade ett negativ, fin effekt.Bara några dagar till Berlin. Känner inte peppen. Var är peppen?
Skriver mer imorgon. Måste visa de första Gugo bilderna, beräta om mitt projekt i Berlin.
Men nu. Sova.

Vårmusik

Nja, det är inte sant, denna våren är jag inte trogen någon grupp, inte nu när jag hittat Spotify där jag kan lyssna på att som faller mig in.
Men jag har iallfall Pascal som jag lyssnar på. Deras låttexter är så sjukt oslagbara så det finns inte, låter lite som någon sorts rock från ett garage men det finns en viss... deperation i deras låttexter som är så... klockren.

din andedräkt smakar kött och mjölk


Bilden tagen från deras hemsida

Tja, och eftersom jag inte är konsekvent när det gäller något alls så är den andra jag lyssnar till Wanda Jackson. Coundtry rokablilly brud. Jag fastnade för hennes texter eftersom de var en sådan kontrast mot hur jag mår just nu.

And happiness is all around that's the reason why I've gotta sing

Jo. Tänk er den låten när jag sitter på mitt rätt så mörka rum med persiennerna nerdaragna och blänger på alla som går in och föröker få mig ut i solskenet.
Ger lite fallout trailer vibbar.


Photography is great fun with a Gugo Camera

Jag ska iväg och hämta min nya kamera om en stund. Om bara mitt resesällskap kunde ta sig hit lite fortare...
Köpte den tradera för någon vecka sen och vad jag har kunnat läsa till mig på internetär den en mellanforamtskamera från 50-talet, jag hoppades att den skulle vara lite som en holga men det känns ganska najs att den är så mycket bättre som den är.Så hetar den ju Gugo. Gugo lixom. Känn på ordet. Bästa namnet på en kamera någonsin.

Varnigens ord; Tradera är en farlig drog.

Random misc röra.

Jag har ingen mat hemma, jag använde upp de sista möjliga ingerdienserna till att göra den här röra som var... faktistk... den var god. Mums!
 Men ja, nu får jag improvisera något drasktigt om jagska få ihop mat. Kanske kombinera mina sista ingrediernser med någon annans.

R-R Random Röra!
Konserv Majs
Qourn
Matvete
Röda linser
Valnötter
Smör
Soja
Vitlök

Stek Qourn och Vitlök i en stekpanna med massa massa smör.. Häll p¨å majsen och det färdgkokta matvetet.Häll soja över allt. Tillsätt röda linser och Valnötter. A just ja. Allt tar ni efter behag.


RSS 2.0